Wil jij ook moeiteloos afvallen?
Ben je klaar met dat gejojo?

Heb je het gevoel; YES, ik ga ervoor!

Weinig gedoe en na zes sessies al klaar EN gewicht kwijt?

Na de intake plaatsen we gelijk al de maagband.
Maar hoe werkt dat eigenlijk?

Als je helder en bewust bent ken je het verschil tussen werkelijkheid en fictie. Voor het onderbewustzijn echter maakt dit geen verschil.
Eenmaal een maagband geplaatst in hypnose zal het onderbewustzijn zich gedragen alsof er daadwerkelijk een operatie heeft plaatsgevonden. Je maag zendt een signaaltje naar je hersenen dat het kleiner is geworden en dus sneller vol zit. Dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel hebt nadat je wat gegeten hebt. Dit volle gevoel zorgt er weer voor dat je geen zin meer hebt om iets te eten waardoor je dus eigenlijk minder eet. Dit heeft tot gevolg dat je minder calorieën binnenkrijgt waardoor vetreserves aangesproken worden en je dus zult gaan afvallen.

Bij het plaatsen van een maagband of maagring (witte ring op foto) wordt de maag, en daarmee de maaginhoud kleiner. Je kunt dus niet meer de hoeveelheden eten die je gewend was. Het is over het algemeen een prima methode voor mensen die te veel eten.

Voordelen van virtuele maagband:

 • Geen narcose
 • Geen littekens
 • Geen herstel periode
 • Geen risico’s
 • Geen dieet
 • 100% veilig
 • Geen complicaties 

Zijn er risico's aan verbonden?

Er zijn geen de risico´s verbonden aan het plaatsen van een virtuele maagband zoals dit bij een fysieke  operatie mogelijk wel het geval is.
Het is een veilige methode die het beste werkt als jij voldoende gemotiveerd bent.

Indien je er samen met de therapeut uit bent om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve verandering in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.

Lees hier hoe Simon Nienhuijs, chirurg in het Catharina ziekenhuis Eindhoven denkt over afvallen met behulp van een virtuele maagband. 

Wat mag je verwachten?

Na het invullen van je intake formulier hebben we het intake gesprek.
Tijdens de intake bespreken we hoe je nu eet, je verleden en onderzoeken we wat voor een eter je bent. 
We doen een voorbereiding op het plaatsen van de maagband. We plaatsen de dag erna gelijk de maagband.  
Beiden sessies duren ongeveer 2 uur. 

De daaropvolgende 3 sessies duren ongeveer 1 uur tot 6 kwartier.

Hoeveel je gaat afvallen ligt aan je eigen inzet, je motivatie en wat we tegen komen tijdens de sessies. Er is een veilige setting om te onderzoeken waarom je op dit moment teveel weegt. Tijdens de sessie worden sommige hypnoses opgenomen en deze krijg je mee naar huis. Je kan thuis dus de hypnoses gewoon nog afluisteren.

Tarieven en andere zaken

 • De maagband zet ik alleen nog in combinatie met het afval traject. Ervaring leert dat mensen duurzaam afvallen als de onderliggende redenen worden aangepakt. Reken op ongeveer 10 sessies over een tijdspanne van 8 maanden.
 • Je kan voor een vergoeding voor de zorgverzekering in aanmerking komen mits dit curatief is.
 • De tijds investering is tweemaal x 2 uur sessie (intake + [voorbereiding] maagband installatie) en 4 sessies daarna van ongeveer 6 kwartier. Dit traject duurt ongeveer 4 maanden. Samen met de onderliggende redenen (het waarom van het dik zijn) komen daar nog ongeveer 4 maanden bij. De lengte van het traject ligt aan de onderliggende klachten.
 • Zorg ervoor dat je na de sessie niks hebt gepland, de sessies kunnen intensief zijn.
 • Drink genoeg water na een sessie. 
 • Je zorgt er voor dat je ‘schoon’ een sessie binnen komt ; er zit geen alcohol of drugs in je lijf.