Samenwerkingen

Samenwerkingen

Ik ben begonnen in 1992 als algemeen fysiotherapeut in Deventer en inmiddels 30 jaar verder in mijn geboortestad. Naast fysiotherapeut ben ik leefstijl & vitaliteitscoach en trainer. Mijn specialiteit is om samen met de client te kijken naar gezondheidsklachten in de meest brede zin. Gezondheid is een bio-psycho-sociaal gegeven dus moeten we naar alle dimensies kijken die invloed hebben op gezondheid. De coaching kan dan gaan over gedrag op het fysieke, mentale, emotionele of spirituele vlak. De eigen regie staat altijd centraal. Niet zelden zit het probleem een laagje dieper en is het de kunst om daar naartoe te bewegen. Hier komt Claire in beeld en is samenwerken dus heel krachtig. Die kracht is dat ik na voorbereidend werk de client kan helpen om vervolgens bij Claire verder te gaan richting de kern van het probleem. Andersom kan ik aanvullen als het gaat om pijnklachten, leefstijl en vitaliteit.
Iwan Siemelink
psychosomatisch Fysiotherapeut
PDS verschilt van persoon tot persoon in de klachten, oorzaken en omstandigheden. Dus ook de behandeling verschilt van persoon tot persoon. Voor een succesvolle aanpak van je PDS is een goede samenwerking tussen artsen, therapeuten en diëtisten van belang. Wat kan een diëtist doen bij PDS-klachten? Met de juiste voedingsaanpassingen kunnen mensen in 75% van de gevallen een sterke afname van hun klachten, of zelfs klachtenvrij worden. Je leert op welke voedingsmiddelen je darmen sterk reageren en welke eetgewoonten je darmen tot rust brengen en ondersteunen. De diëtist begeleidt je in dit traject en helpt je bij al je vragen; bij de praktische zaken zoals boodschappen doen en koken. Ook kijkt de diëtist vooruit en checkt of je voeding geen tekorten gaat geven op de lange termijn. MOET ik het FODMaP-dieet volgen? Het FODMaP-dieet is complex en geeft in veel gevallen een uitstekend resultaat. Maar het is niet de enige manier om je PDS-klachten aan te pakken. Met 15 jaar ervaring kan ik (of een andere gespecialiseerde collega) je voeding beoordelen en voedingsaanpassingen adviseren zonder het hele dieet door te hoeven lopen. Bij welke diëtist maak ik een afspraak? Let op! Maak alleen een afspraak met een diëtist gespecialiseerd in PDS. Kijk bv. op fodmapdietist.nl voor de diëtisten in je regio. Vergoeding Dieetadvies zit in elke basisverzekering voor 3 behandeluren (+- 3-5 afspraken). De kosten gaan eerst van het Verplicht Eigen Risico af (voor kinderen jonger dan 18 jaar zijn er geen kosten). Een verwijsbrief is niet noodzakelijk voor het maken van een afspraak.
Sinds mijn 21ste ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Als verpleegkundige, praktijkopleider en leidinggevende. Mijn interesse in mijn werk als verpleegkundige op de afdeling neurologie lag grotendeels bij pijnbestrijding en revalidatie. Hier heeft mijn interesse in massagetherapie een extra boost gekregen en heb ik besloten de vakopleiding tot massagetherapeut te gaan volgen, welke ik in 2019 heb afgerond. In 2020 heb ik mijn vakdiploma sportmasseur behaald en diverse verdiepende trainingen in Nederland en België gevolgd. Als verpleegkundige ben ik altijd al gefascineerd geweest door het menselijk lichaam. Tijdens mijn werk heb ik vaak mogen ervaren wat een massage kan doen met patiënten die pijn hebben, angstig zijn of niet kunnen slapen. Meermaals is zowel privé als op het werk tegen mij gezegd dat ik meer met massage moest gaan doen, sterker nog: ik zou hier mijn werk van moeten maken. Van "hobby" naar werk, hoe mooi kan het zijn! Als ergocoach ben ik in de zorgsector actief geweest op preventiegebied. Door mijn lengte (ruim 2 meter) ben ik mij zeer bewust van mijn lichaamshouding, iets wat ik-in combinatie met mijn kennis over hulpmiddelen- graag deel met o.a. zorgmedewerkers en huishoudelijk personeel.
Mijn naam is Silvia Kogelman en heb in 1991 mijn opleiding fysiotherapie in Deventer afgerond. Ik ben bijna 20 jaar als fysiotherapeut werkzaam geweest, waarvan de laatste 12 jaar in mijn eigen praktijk samen met collega Monique Hesselink. Ik heb veel gewerkt met (gehandicapte) kinderen én hun ouders, en met mensen met een chronische ziekte. Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse in het gedrag van mensen. Wat beweegt mensen om iets wel of niet te doen, en hoe staan ze tegenover zichzelf en de klachten die ze hebben. Door mijn levenservaringen en nieuwsgierigheid ben ik altijd al op zoek geweest naar antwoorden en heb mij in verschillende richtingen georiënteerd. Ik werk samen met Claire als collega op het gebied van PDS en ALK (onbegrepen lichamelijke klachten).
Ik heb ruim 36 jaar binnen de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Daar is mijn interesse voor de complementaire geneeskunde ontstaan. Mijn achtergrond is verpleegkunde en ik heb de HBO opleiding Supervisiekunde afgerond. Daarnaast ben ik een ervaren Dru-yoga docent, magnetiseur en Life-Sience & Hypno-therapeut. Mijn praktijk bevindt zich in Harderwijk en bij ziekte neem ik cliënten over van Claire. Regelmatig hebben wij ook intervisie overleg. Ook vrouwen die in verwachting zijn begeleid ik naar een fijne bevalling.
Gerrie Steijaart - Van Eerbeek
Energetisch therapeut & bevallingscoACH
Ik heb mij verbonden aan Stichting Emovere omdat zij zich inzetten voor mensen met aanhoudende onverklaarbare pijn klachten. Als hypnotherapeut ben ik een voorstander voor integratie tussen lichaam, (on)bewuste geest en ziel. Dat onbewuste, verdrongen emoties lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Dat je hier geen schuld aan hebt en met de juiste begeleiding kan herstellen. Stichting Emovere heeft als doel zich in te zetten voor deze groep mensen en bewustwording hiervan creëren in de huidige reguliere geneeskunde.
Het is tijd voor een intergrale behandeling van lichaam en geest!
Ik heb mij aangesloten bij de Samenwerkende Psychosomatiek Therapeuten in Nederland vanwege de kwaliteitseisen. De therapeuten die zich hierbij hebben aangesloten beschikken over de juiste en de geldige diploma’s en voldoen aantoonbaar aan de kwaliteitseisen op het gebied van werkervaring en deskundigheid. Allen die vermeld zijn op de website hebben tevens ruim voldoende diagnostische kennis en houden zich aan de reglementen die gesteld zijn binnen de opleidingen. Daarnaast maken therapeuten ook onderscheid tussen trauma type I en II en verwijzen we door indien we ons niet geschikt bevinden voor de casuistiek.