Corona

Corona

Covid-19

De onderste informatie is alleen geldig gedurende een lockdown:

Naar therapie gaan tijdens corona?

Er wordt afgeraden te reizen in en uit grote steden zonder een gegronde reden vanwege een verhoogd besmettingsgevaar. Therapie wordt gezien als een gegronde reden voor het reizen in en uit deze steden mits zowel therapeut als cliënt overeenkomen dat dit ook zo is.
Tijdens een lockdown valt hypnotherapie onder noodzakelijke medische zorg, sessies kunnen dus gewoon doorgaan. Indien het anders is, zal je hiervan een bericht ontvangen.

In de praktijk

Je wordt verzocht om alleen bij hoge nood gebruik te maken van het toilet. Na elke cliënt worden alle contactpunten gereinigd zodat er geen besmettingsgevaar ontstaat.
  
 

Mondkapjesplicht

Vanaf 6 november 2021 geldt de mondkapjesplicht in openbare ruimtes voor iedereen vanaf 13 jaar. De mondkapjes plicht is ook geldig voor alle contactberoepen. Met een contactberoep wordt in onze beroepsgroep een behandeling of (alternatieve) therapievorm bedoeld waarbij er sprake is van aanraking. Het is verplicht voor zowel therapeut als cliënt, voor iedereen in de praktijkruimtes (alle ruimtes die gebruikt worden dus wachtruimte, praktijkruimte toilet etc.), om een mondkapje te dragen. 
Aangezien bij de therapie afstand wordt bewaard is een mondkapje niet verplicht. Alleen bij bepaalde hypnoses wordt soms je hand of arm aangeraakt om de hypnose te versterken; ik maak tijdens deze epidemie geen gebruik van deze methode zodat ik de afstand kan bewaren.

Omdat ik wel onze veiligheid wil garanderen maak ik gebruik van een luchtreiniger die bacteriën en virussen uit de lucht filtert door middel van een ionisatie techniek. De gebruikte lucht wordt dan weer schoon de ruimte terug gefilterd. 

Bij klachten of een vermoeden van corona vraag ik je om een thuistest te doen.
Ik vraag je om zorgvuldig om te gaan met mij en mijn andere (kwetsbare) cliënten en ga ervan uit dat je een veilige beslissing neemt om wel (of niet) de therapie door te laten gaan.
Wanneer je corona klachten hebt mag je de afspraak kosteloos verplaatsen naar een ander moment. 

Indien je wél graag van een mondkapje gebruik wilt maken kan je dat aangeven voordat de sessie start en op het intake formulier.