Medische hypnose

Ziek zijn en blijven is niet niks.
Te horen krijgen dat je voor altijd met een ziekte moet leren leven vraagt een verandering van jou in wie je bent en in hoe je wilt zijn. Het kan ook zijn dat je partner ziek wordt, of je kind. Je had bepaalde ideeën en beelden bij hoe je leven zou verlopen, en ineens is dat anders geworden.
Uiteindelijk moet je leren leven met dit nieuwe gegeven.
Maar hoe dan?  Met dit vraagstuk kan ik je verder in begeleiden.

Medische hypnose is een oplossing om ziekte draagbaar te maken.

Lukt het niet meer om je chemokuur pillen te slikken? Met hypnose kan dat snel en makkelijk verholpen worden. Heb je een angst ontwikkeld om geprikt te worden? Door te onderzoeken waar je angst vandaan komt en deze lading te veranderen, verandert ook je reactie op naalden. Heb je de ziekte van Lyme gekregen en moet je leren leven met wisselende dagen van helderheid en pijnklachten? Ook hier valt verbetering in te brengen.
Ben je chronisch vermoeid dan zijn de adviezen voor mensen die gewoon moe zijn heel anders dan voor mensen die altijd moe zijn. 

 

Of je nou altijd moe bent, Tinnitus hebt en altijd een piep in je oor hoort, vaak moet kokhalzen bij het ruiken van het medicijnen drankje of altijd ziek bent: het is mogelijk om je ziekte draagbaarder te maken.

Het hebben van een ziekte is altijd een, uitstekende, dan wel niet een pijnlijke leraar. Het hebben van een ziekte betekent niet dat je de ziekte bent.
Soms zijn we niet bewust van hoe ziek we zijn totdat de ziekte een punt heeft bereikt waar we het niet langer kunnen negeren.
Wanneer we ziek worden leer je niet alleen hoe je bent als individueel persoon, maar ook wie je bent als mens.
Ziekte kan je veel meer bewust maken. De ziekte dwingt je om te kijken naar jezelf. Samen met andere zaken, herken je je grenzen, je eigen unieke kader. Ervan uitgaande dat je dit leest omdat je moe bent van de wellicht uitputtende strijd die je nu voert, bedenk dan dat je NU op het punt van verandering bent aangekomen. Als je de situatie niet kan veranderen, betekent dit dat jezelf moet veranderen.

Misschien ben je er wel aan toe om de wereld anders te bekijken. Klaar voor een glimp van licht en het ontvangen van een beetje ademruimte in het gevecht waar je mee bezig bent.  Hoe gek het ook klinkt: ziekte en uitputting kan het begin zijn van de hoop op verandering.
Je hebt misschien nu het diepste dal bereikt, maar je staat ook op het punt waar je klaar bent voor een omslag. Misschien kan je zelfs een beetje dankbaarheid voelen dat de oncomfortabele symptomen de deur open zetten naar een nieuw begin.

 

Weer in beweging komen

 

Bij de medische hypnotherapie kijk je naar de volgende onderliggende zaken:

Psyche: Wat voel je?

Hoe beleef je de wereld? Waar gaat de meeste aandacht naar toe in je hoofd? Welke emoties spelen er parte bij je ziekte en hoe ga je om met problemen, frustraties en situaties? 

Gedrag: Wat zeg en doe je?

Wat laat je zien en wat verberg je (nog)? Welke systemen zijn helpend en welke niet? We kijken naar overtuigingen, meningen en aannames die van invloed zijn op jouw situatie. Hoe zijn de relaties die je hebt opgebouwd? Hoe beweeg jij je in je omgeving?

Neuro : Geest en lichaam?

Hoe zit je in je lijf ? waarbij we aandacht hebben op de invloed van het zenuwstelsel op het lichaam.  Al onze organen en orgaansystemen communiceren op (biochemisch) niveau met elkaar onder invloed van bijvoorbeeld hormonen en hormoonachtige stoffen (zoals neurotransmitters). We kijken o.a. naar stress, ademhaling, voeding en hoe we alles zo op elkaar af kunnen stemmen zodat het lichaam weer samen gaat werken met het hoofd. Je overlegt altijd met je arts als je wilt starten met ondersteunende supplementen.

Immuniteit : Wat zegt je lijf?

We onderzoeken de psychosomatische klachten. Psyche betekent geest, soma betekent lichaam. Onverwerkte gevoelens of stress kunnen zich uiten via het lichaam. Psychosomatische klachten zijn dus lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben en geen lichamelijke. Dat betekent dat artsen geen lichamelijke verklaring voor de klachten vinden. We kijken naar de oorzaak en verhelpen dit.

Spiritualiteit: Wat zegt je ziel?

We kijken naar je energetische systeem, hoe je adem haalt en hoe je de energie door je lichaam laat stromen. Waar zitten de blokkades? Welke trauma’s uit het verleden zorgen ervoor dat het nu niet kan stromen? Je krijgt technieken aangereikt waardoor je zelf weer contact maakt met je lichaam en je onderbewustzijn. We onderzoeken je zielenmissie en wat je doel is in dit leven.

Als we contact maken met ons onderbewustzijn creëer je een kans om onbewuste gevoelens en ideeën aan te spreken, waardoor we een beter beeld krijgen van onze behoeften en mogelijkheden. Het is door middel van hypnotherapie mogelijk om die gevoelens en ideeën te benaderen, om op basis daarvan een genezing in gang te kunnen zetten. 

Wat mag je verwachten?

In de intake bespreken we je vraagstuk. We onderzoeken wat je doelen zijn. Het is mijn intentie om je zo op weg te helpen dat je weer verder kan. Jou bewust te maken van je ‘blinde vlek’ en je te bewegen. Een positieve bijdrage leveren aan jouw dagelijks functioneren om weer sociale te kunnen functioneren. Ik ga een traject met je aan om de verandering teweegbrengen. Hoeveel sessies je nodig hebt ligt sterk aan wat we tegenkomen en welke ‘lagen’ we tegen komen. Sessies duren ongeveer 1 tot 2 uur.

Als je gedurende het traject méér ondersteuning nodig hebt ontvang je een gepersonaliseerde hypnose op mp3 om thuis af te luisteren.

Bij de psychosomatische klachten (SOLK) werk ik ook samen met de psychosomatische fysiotherapeut, Iwan Siemelink. Soms is het zo dat je eerst een traject bij hem start, en daarna verder gaat bij mij.

 

Wat zeggen anderen?

Anouk d. L., 52 jaar

“Ik had altijd al moeite met het slikken van pillen, en toen ik kanker kreeg werd dat op een gegeven moment echt een probleem. Tot mijn grote blijdschap was het na één sessie met Claire was het opgelost, en nu, zes maanden later, gaat het nog steeds goed. Dankjewel 💕

Tarieven en praktische zaken

  • Een intake kost € 170,00.
  • Een sessie van 1 uur kost € 85,00 en gemiddeld duurt 1 sessie tussen de 60 en 90 minuten, dus € 127,50.
  • Studenten en lage inkomens krijgen 10% korting.
  • Je kan voor een vergoeding voor de zorgverzekering in aanmerking komen.
  • Zorg ervoor dat je na de sessie niks hebt gepland, de sessies kunnen intensief zijn.
  • Drink genoeg water na een sessie. 
  • Je zorgt er voor dat je ‘schoon’ een sessie binnen komt ; er zit geen alcohol of drugs in je lijf.