Over gewicht

Wil jij ook permanent afvallen, zonder schuldgevoel eten en iets doen aan de reden waarom je te zwaar bent? 
Kortom weer lekker in je vel zitten en gelukkiger zijn?

Ik heb dit programma ontwikkeld om een zo effectief mogelijk resultaat te hebben. Je kan ervoor kiezen om een virtuele maagband te laten plaatsen. Maar dit is niet perse nodig; het is een hulpmiddel om makkelijker gewicht te verliezen.

Er is een reden waarom je te zwaar weegt.
Sommige mensen zijn te zwaar omdat ze de externe prikkels/ verleidingen van eten niet kunnen weerstaan ondanks dat ze net hebben gegeten. Er zijn mensen die geen verzadiging voelen. Sommige mensen eten bij stress, waar die stressprikkel ook vandaan komt, er moet eten in. Of eten om emoties niet te hoeven ervaren. 

 
mes en vork op lege tafel

Gewicht verliezen en op gewicht blijven

Veel lijners hebben een geschiedenis van lijnpogingen achter de rug. Vaak met weinig pieken en veel dalen. Ze piekten soms door hun streefgewicht te bereiken. De dalen waren vaak veel groter. Ze faalden onderweg of stopten met lijnen voordat het streefgewicht bereikt was. Wanneer je weet waardoor, en waardoor het mis ging, kun je de volgende keer proberen dat te voorkomen. 

Naast deze valkuilen zijn er ook specifieke problemen met afvallen. Gedemotiveerd raken. Overtuigingen of problemen zoals:

“Het lijkt wel alsof ik dik word door alleen maar naar eten te kijken.”

“Hoe komt het nou dat ik altijd meer eet dan goed voor mij is ?”

“Waarom val ik amper af, terwijl ik wel genoeg sport en weinig eet?”. 

Hypnotherapie kan je helpen om een nieuwe leefstijl en eetstijl te ontwikkelen.
Een gezonde leefstijl draagt eraan toe dat jij je gezonder zal gaan voelen. En iemand die zich gezonder voelt, voelt zich in de regel ook gelukkiger.
Iemand die zich gelukkiger voelt, eet over het algemeen niet om zich nog gelukkiger te voelen.
Door een gezonde levensstijl zal je minder snel de neiging hebben je te overeten.  

Wat mag je verwachten

Na het invullen van je intake formulier hebben we het intake gesprek.
Tijdens de intake bespreken we hoe je nu eet, je verleden en onderzoeken we wat voor een eter je bent.  Deze eerste sessie duurt ongeveer 2 uur.
We bepalen je doelen en je nieuwe eetstijl.
Een goede eetstijl:
– past bij je en bij je leven
– is gezond
– is haalbaar
– houdt je op een gezond gewicht.

Hoeveel je gaat afvallen ligt aan je eigen inzet, je motivatie en wat we tegen komen tijdens de sessies. Er is een veilige setting om te onderzoeken waarom je op dit moment teveel weegt. We onderzoeken op neuro, psyche en gedragsgebied de diepere lagen. 

Wat zeggen anderen?

Astrid S., 54 jaar

“Ik ben onder behandeling bij jou en wat ik niet voor mogelijk hield omdat ik dacht dat het mij niet zou lukken was gewichtsvermindering; maar het belangrijkste was mijn energie en levenslust terug krijgen gevoed door eigenwaarde ipv suikers. We zijn nu 8 maanden verder en voel mij helderder en rustiger. Ik raad iedereen een Claire Bolt aan!
Fijne en warme vorm van coaching.”

Saskia D., 38 jaar

” Ik heb al jaren last van overgewicht en zo wat elk dieet op deze aardbol al geprobeerd. Keto, Sonja Bakker, ei vasten, vegan, noem maar op. Radeloos bij de huisarts werd ik door verwezen naar de hypnotherapeut. Ik val inmiddels in een rustig tempo af, maar ik snap nu ein-de-lijk waarom ik zo dik moest zijn! Niet elk pondje gaat door het mondje! 

 
 

Tarieven en praktische zaken

  • Een intake kost € 190,00.
  • Een sessie van 1 uur kost € 95,00 en gemiddeld duurt 1 sessie tussen de 60 en 90 minuten, dus € 142,50.
  • Studenten en lage inkomens krijgen korting.
  • Je kan alleen voor een vergoeding voor de zorgverzekering in aanmerking komen als het doel van de therapie curatief (=in opzet genezend) is. Denk hierbij aan doelen als zelfvertrouwen ontwikkelen, grenzen aangeven etc.
  • Je komt niet voor een vergoeding in aanmerking als alleen je doel afvallen is.
  • Zorg ervoor dat je na de sessie niks hebt gepland, de sessies kunnen intensief zijn.
  • Drink genoeg water na een sessie. 
  • Je zorgt er voor dat je ‘schoon’ een sessie binnen komt ; er zit geen alcohol of drugs in je lijf.